A PIACRÓL

Szegeden, az 1980- as évekig egy központi piac, a Mars téri piac működött, ahol elsősorban zöldség-gyümölcs és élelmiszer árusítása folyt.

A Kelet-Európában bekövetkezett változások miatt, az 1980-as évek végén megnőtt az igény a “bolhapiacok” iránt. Ebből az okból jött létre 1989-ben a Cserepes sori piac. Piacunk az első időkben lengyel, orosz, román, ukrán és szerb “batyus turisták”, valamint helyi kiskereskedők részére biztosított árusítási lehetőséget. A kínálat találkozott az igényekkel, így a piac hamar népszerűvé vált.

Egy későbbi jogszabály változás alapján jelenleg kizárólag Magyarországon bejegyzett egyéni-, vagy társas vállalkozások árusíthatnak a piacokon. A Cserepes sori Piac nemzetközi jellege megmaradt: a magyar kereskedőkön kívül, kínai, vietnámi, laoszi, orosz, ukrán, szerb, lengyel, román, azerbajdzsán, mongol, arab, török kereskedők várják a vevőket. Vállalkozásunk Dél-Magyarország legnagyobb piaca, mely több mint bevásárló központ.

2010 őszén 5 asztalsort sikerült tető alá helyezni. Elkezdtük az új pavilonok építését.

A piac területe 4,5 hektár. A terület aszfaltozott, csatornázott, közművekkel ellátott. Az elárusító terület 2,5 hektáros.

Az autóval érkező vendégeket 2 hektáros parkoló fogadja.